Wihlborgs uppför nytt kontor åt Teleca i Malmö

Wihlborgs och Teleca har tecknat ett hyresavtal som innebär att Wihlborgs uppför en ny kontorsbyggnad åt Teleca på Dockanområdet i Malmö. Avtalet med Teleca omfattar 9 000 kvm av byggnadens totala uthyrningsyta på 10 200 kvm. Totalt uppgår investeringen till 210 Mkr och det årliga hyresvärdet till ca 19 Mkr.

Byggnaden kommer att uppföras på en tomt som ligger mitt för Dockplatsen vid småbåtshamnen. Byggstart sker under hösten 2005 och inflyttning beräknas till hösten 2007.

- Teleca är redan idag en viktig kund hos oss och vi är både glada och stolta över att de valt att lägga sin Malmöexpansion på Dockanområdet. Deras etablering här kommer att ytterligare öka Dockans attraktion och utveckling, säger Anders Jarl, VD Wihlborgs Fastigheter. Vi märker ett stort intresse från innovativa företag som ser möjligheterna i ett av Skandinaviens mest attraktiva områden med sina moderna byggnader med havet och småbåtshamnen in på knuten samt goda kommunikationer, fortsätter Anders Jarl.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)

För ytterligare information kontakta:

Anders Jarl, VD, 040-690 57 10, 0733-71 17 10
Christer Johansson, Ekonomi- och finanschef, 040-690 57 06, 0733-71 17 06

Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet är beläget i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn.
I Malmö och Helsingborg är Wihlborgs ett av de ledande fastighetsbolagen. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 7,6 mdkr med ett årligt hyresvärde om 828 mkr



Denna information skickades av Waymaker http://www.waymaker.se

Följande filer finns att ladda ned:


PDF

persp-dockplatsen.jpg