Wihlborgs bygger nytt till ÅF på Dockan

Wihlborgs och teknikkonsulten Ångpanneföreningen har tecknat ett hyresavtal som innebär att Wihlborgs bygger ett nytt kontorshus på Dockan.

Hyresavtalet löper på tio år, omfattar ca 4 000 kvm med inflyttning under hösten 2009.

ÅF-huset får adress Stora Varvsgatan/Hallenborgs gata och fyller upp tomrummet mellan Teliahuset och Kockums kontor. Byggstart beräknas ske under mars månad.

– Det är glädjande att ÅF väljer oss som samarbetspartner och flyttar till vår nästa fastighet på Dockan. Här får de moderna och yteffektiva lokaler på ett utmärkt läge, säger Anders Jarl, VD för Wihlborgs Fastigheter.

– Det nya ÅF-huset markerar den satsning som ÅF gör i Öresundsregionen, som medfört att vi fördubblat antalet medarbetare på två år. Vi är glada att Wihlborgs har kunnat möta våra högt ställda förväntningar på vårt nya kontor, säger Jonas Wiström, VD för ÅF.

ÅF:s rådgivare har varit Jones Lang LaSalle.

Fastigheten kommer att innehålla totalt 7 000 kvm kontor och 1 700 kvm butiker. Fullt uthyrd kommer huset att ha en hyra över 17 mkr.

Dockan är en del av Västra hamnen och ligger centralt i Malmö med havet som närmaste granne. Här växer en ny stadsdel fram med både bostäder och kontor – en stadsdel med liv och rörelse dygnet runt.

Med detta byggprojekt har Wihlborgs ett fastighetsbestånd på 111 000 kvm på Dockan.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)

Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet är beläget i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn.
I Malmö och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget.
Fastigheternas bokförda värde uppgår till 11,7 mdkr med ett årligt hyresvärde om 1,1 mdkr.
Wihlborgs är noterat på Stockholmsbörsens Midcap-lista.



Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com

Följande filer finns att ladda ned:


Pressrelease

Bild_FOJAB_Arkitekter.jpg