Wihlborgs hyr ut i Helsingborg

Skatteverket har tecknat ett hyresavtal som omfattar 3 400 kvm i Wihlborgs fastighet Polisen 3 (f.d. polishuset) på Carl Krooksgatan i Helsingborg. Avtalet löper på sex år med en årshyra på 5,7 mkr. Inflyttning sker i början av 2009.

I och med uthyrningen till Skatteverket är fastigheten fullt uthyrd. Wihlborgs har tidigare tecknat hyresavtal med Ikea på 3 700 kvm och med Cultura på 825 kvm.

Fastigheten har under 2007/2008 genomgått en omfattande renovering. Man har endast behållit de bärande betongkonstruktionerna och sedan byggt ett helt nytt hus komplett med ny fasad.

– Vår målsättning har varit att förvandla det f.d. polishuset till en attraktiv kontorsfastighet som både interiört och exteriört ger Söder en ansiktslyftning. Vi är tillfreds med att vi dessutom hyrt ut hela huset i god tid innan ombyggnaden är färdigställd, säger Jan-Erik Johansson förvaltningschef hos Wihlborgs Fastigheter. Skatteverket är en stark och stabil hyresgäst och de hyr idag äldre lokaler i en av våra fastigheter. Det är därför glädjande att de väljer att stanna kvar som hyresgäst hos oss sedan de bestämt sig för att flytta till moderna och yteffektiva lokaler, fortsätter Jan-Erik Johansson. Samtidigt får vi möjlighet att renovera och modernisera den andra fastigheten för att sedan hyra ut till andra intressenter.

– Fastighetsmarknaden i Helsingborg är fortsatt stark och Wihlborgs är det ledande fastighetsbolaget här, säger Anders Jarl VD för Wihlborgs Fastigheter. Vi har valt att koncentrera oss på tre delmarknader i Helsingborg – Centrum, Berga och Söder. Vår koncentration och nyckelposition underlättar även för våra hyresgäster när de vill minska eller öka sina lokalytor, avslutar Anders Jarl.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)

Anders Jarl, VD, 040-690 57 10, 0733-71 17 10
Christer Johansson, ekonomi- och finanschef, 040-690 57 06, 0733-71 17 06
Jan-Erik Johansson, förvaltninschef, 042-490 46 27, 0733-31 16 27

Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet är beläget i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget.
Fastigheternas bokförda värde uppgår till 13,4 mdkr med ett årligt hyresvärde om 1,2 mdkr.
Wihlborgs är noterat på Stockholmsbörsens Midcap-lista.



Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com

Följande filer finns att ladda ned:


Pressrelease

Fasadbild f.d. polishuset