Hoppa till innehåll

Wihlborgs förvärvar kommersiell fastighet i Helsingborg

Wihlborgs förvärvar i Stattena centrum intill Ängelholmsleden.

Wihlborgs har genom en fastighetsaffär förvärvat kontors- och handelsfastigheten Stattena 7, del av Stattena Centrum, i Helsingborg. Fastigheten är strategiskt belägen längs Ängelholmsleden. Byggnaden omfattar ca 6 200 m² uthyrningsbar yta vilka är fullt uthyrda på längre hyresavtal. Större hyresgäster i fastigheten är bland andra Axfood Sverige AB och SATS Sportsclub Sweden AB. Köpeskillingen uppgår till 58 Mkr och tillträde sker omgående.

˗ Wihlborgs äger sedan många år tillbaka fastigheten som utgör den andra delen av centrumanläggningen. Det är inte en optimal situation att ha två fastighetsägare med olika förvaltningsmål på vad som naturligt skulle vara en juridisk enhet och inte två, kommenterar Anders Jarl, VD för Wihlborgs Fastigheter AB.

- Genom förvärvet skapas en effektivare förvaltningsenhet som bidrar till större utvecklingsmöjligheter framöver, fortsätter Anders Jarl.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Informationen är sådan som Wihlborgs Fastigheter AB (publ) kan vara skyldig att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande tisdagen den 18 augusti kl 14.00.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn.
I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 25,1 mdkr med ett årligt hyresvärde om 2,1 mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq OMX Nordic, Mid Cap.

Kontaktinformation

Anders Jarl, VD, 040-690 57 10

Thomas Bråhagen, regionchef Helsingborg, 042-490 46 20

Senaste pressmeddelanden

Instabee utökar med 4 000 kvm hos Wihlborgs i Helsingborg

Instabee utökar med 4 000 kvm hos Wihlborgs i Helsingborg

Wihlborgs tecknar nya avtal i växande life science-noden Medeon i Malmö

Wihlborgs tecknar nya avtal i växande life science-noden Medeon i Malmö

Wihlborgs köper kontorsfastighet vid Hyllie station

Wihlborgs köper kontorsfastighet vid Hyllie station