Hoppa till innehåll

Brasseriet – en levande mötesplats i Oceanhamnen

Öppningen av restaurang Brasseriet i bottenplan på Prismahuset i Helsingborg närmar sig med stormsteg och premiärhelgen är den 3-4 september. Nycklarna till Oceanhamnens första restaurang fick trion Stefan, Toini och Ulrika den 2 augusti. ”Grymt häftigt, det är jättespännande och pirrigt, det är en riktigt häftig resa vi har framför oss”, utbrister Stefan Mildén, en av de tre delägarna.

Entusiasm över att få utforma och skapa ett grymt kök

På rekordtid, under lite drygt tre veckor med ett tajt schema, ska det monteras kök, byggas restaurang och bar, alla möbler och inredningen ska komma på plats liksom alla råvaror och dryck. Det helt nyrekryterade teamet ska träffas veckan innan för att lära känna varandra. Allt måste verkligen funka och alla måste göra sin grej när premiären väl står för dörren. Många Helsingborgare är nyfikna på Oceanhamnens första restaurang och 350-400 gäster förväntas komma under invigningshelgen, till vilken en speciell invigningsmeny tagits fram.

-  Det ska bli fantastiskt roligt att få visa upp det här stället, vi har lagt mycket krut på att göra detta riktigt bra. Det bästa med att få öppna en helt ny restaurang är att man får vara med och påverka, egentligen är det alla kockars dröm att få vara med och påverka sitt eget kök. Ofta kommer man till färdiga lokaler. Här har vi varit med och utformat allt och tänkt hela vägen ut för att skapa ett grymt kök, säger Stefan entusiastiskt.

Det ska vara en levande mötesplats där folk trivs - från morgon till kväll

Att dessutom få starta verksamheten i en nybyggd fastighet har också gjort det möjligt för trion att påverka och få saker på rätt plats från början.

-  Wihlborgs har varit helt fantastiska med detta, så tillmötesgående för att hjälpa till och göra allt riktigt bra. Det känns verkligen bra, både bra i hjärtat och ja, det känns bra överallt. Det vi gör här ska passa både på luncherna, det ska passa kvällsverksamheten, passa när vi har AW ja, allt eftersom vi kommer att ha öppet så himla länge. Vi vill se till att det finns folk här hela tiden, vi stänger inte mitt på dagen utan vill att detta ska vara en levande mötesplats där folk kan komma och gå hela dagen. Dricka kaffe, ta ett glas vin, fika eller så kommer man och sätter sig och käkar och tycker att livet är nice. Vi vill gärna använda ordet casual – avslappnat med klass. Ett ställe där folk trivs – man ska må bra här nere, säger Stefan.

Stefan Mildén, som kommer från Göteborg, har ambitionen att få den pulsen som finns där till Helsingborg.

-  Helsingborg är en helt fantastisk stad, folk älskar att umgås, att gå ut och träffas och äta. Här ute i Oceanhamnen jobbar det mycket folk, det kommer att bo mycket folk och den mixen vill vi fånga här hos oss. Och gästerna kommer att kunna förvänta sig att mötas med värme och känna sig välkomna hit. Man ska trivas och det ska kännas härligt att vara här. En bred meny, fräscha råvaror och sjukt bra kvalitet, slår Stefan fast.

Stefan Mildén är en av de tre delägarna som ska starta upp restaurang Brasseriet i Prisma.

Husman med citykänsla, lokala favoriter och eget kafferosteri

Med öppettider från förmiddagen och öppet alla dagar i veckan är kravet att konceptet på Brasseriet ska attrahera många och nå en bred publik. Det tänker man göra med à la carte på kvällar och helger, lördagsluncher och brunch på söndagar. Luncherna blir husman med citykänsla på varmrätterna och det kommer alltid att finnas fisk, kött eller vegetarisk alternativ. Ett fräscht salladskoncept blir en viktig del i luncherbjudandet då efterfrågan på sallader är stort. Samtidigt är behovet av variation stort och Brasseriet kommer att erbjuda full flexibilitet med tre olika baser till salladerna och så väljer gästen mellan olika dressingar och kan välja att köpa till olika sorters protein.

Brasseriet vill även få in lokala favoriter i utbudet eftersom det finns så mycket bra leverantörer runtomkring Helsingborg. Dessutom kommer Brasseriet att ha ett eget kafferosteri och rosta sina egna bönor, bara det är värt ett besök.

På Brasseriet kommer det att finnas gott om sittplatser och ännu fler på uteserveringen mot tullhuset till, med utsikt över båtarna och möjlighet till en magisk solnedgång. Runt huset förlänger man med en loungedel där man kan sitta och chilla, äta snacks och titta på folk som flanerar över nya Varvsbron som förbinder Oceanhamnen med Helsingborg C.


Relaterade artiklar

Stans bästa läge ska ha stans bästa restaurang
Stans bästa läge ska ha stans bästa restaurang

Kundstories

Stans bästa läge ska ha stans bästa restaurang

Vad vore Helsingborgs nya landmärke utan en restaurang med uteservering i bästa läge mot vattnet, en lyhörd krögare som lyssnar på både de som arbetar och bor i området och i hela Helsingborg? I kontorshuset Prisma i Oceanhamnen spelar nätverken en huvudroll, både de digitala och sociala. Och allt sammanstrålar i Brasseriet, en given mötesplats för både arbetsluncher och middagar med vänner.
Miljöfokus i guldklass när vi byggde nytt till MilDef i Helsingborg

Hållbar fastighetsutveckling

Miljöfokus i guldklass när vi byggde nytt till MilDef i Helsingborg

För oss som fastighetsägare är det viktigt att växa med våra hyresgäster och tänka långsiktigt. Hållbara lösningar ligger i fokus för att uppfylla en miljömässig hållbarhet nu och i framtiden. En av Wihlborgs främsta styrkor är att kunna erbjuda lösningar som håller för våra hyresgästers verksamhet över tid. MilDefs nybyggda fastighet på Berga i Helsingborg är ett bra exempel på detta.
Wihlborgs skriver under Helsingborgs stads klimatavtal
Wihlborgs skriver under Helsingborgs stads klimatavtal

Hållbar fastighetsutveckling

Wihlborgs skriver under Helsingborgs stads klimatavtal

Helsingborgs stad har tagit fram ett klimatavtal för att minska stadens gemensamma klimatavtryck och minska CO2-utsläppen. De är redan ledande i miljö- och klimatfrågor men har nu valt att ta sig an klimatutmaningen på ett nytt sätt. På Wihlborgs står vi så klart bakom stadens klimat- och energimål och det är självklart för oss att vara ett av de första företagen att skriva under detta avtal.
Techhubben HETCH gör nybyggda Prisma till ett färgsprakande community
Techhubben HETCH gör nybyggda Prisma till ett färgsprakande community

Kundstories

Techhubben HETCH gör nybyggda Prisma till ett färgsprakande community

I Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen reser sig vårt innovativa kontorshus Prisma, där de första hyresgästerna nu flyttat in. Hyresgästerna kommer från en rad olika branscher, allt från IT-företag, konsultfirmor och advokater. Tillsammans bildar de en spännande blandning av företag. Med techhubben HETCH på bottenplan skapas dessutom en naturlig samlingspunkt som får huset att sjuda av liv.
​Ny utredning visar möjligheter till flera tusen nya bostäder och arbetsplatser vid Helsingborg C
​Ny utredning visar möjligheter till flera tusen nya bostäder och arbetsplatser vid Helsingborg C

Stad & region

​Ny utredning visar möjligheter till flera tusen nya bostäder och arbetsplatser vid Helsingborg C

Idag presenterar Helsingborgs stad och Wihlborgs ett gemensamt förslag om framtida utveckling för området runt Helsingborg C. Förslaget visar hur man kan underlätta för en framtida fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör och samtidigt skapa en attraktiv stadsdel med nya kontor, bostäder och en hållbar livsmiljö.
Helsingborgs nya stadsikon blir ett hållbart kontorshus med techfokus
Helsingborgs nya stadsikon blir ett hållbart kontorshus med techfokus

Stad & region

Helsingborgs nya stadsikon blir ett hållbart kontorshus med techfokus

Till årsskiftet står Helsingborgs nya stadsikon Prisma färdigt – ett lika fantastiskt kontorshus på insidan som på utsidan, på första parkett i Oceanhamnen. Här kommer startups, snabbväxande techbolag och större etablerade företag samlas och bedriva utveckling.
Oceanhamnen – Helsingborgs nya hållbara stadsdel
Oceanhamnen – Helsingborgs nya hållbara stadsdel

Stad & region

Oceanhamnen – Helsingborgs nya hållbara stadsdel

Oceanhamnen är Helsingborgs nya stadsdel precis vid havet. Här byggs bostäder, kontor, restauranger och handel, allt med ett tydligt fokus på miljö och hållbarhet. Ett promenadstråk längs kajerna blir en förlängning av stadens centrala kajpromenad och en gång- och cykelbro mellan Oceanhamnen och Helsingborg C gör det lätt att ta sig mellan Oceanhamnen och centrum.
Moderniserat Knutpunkten blir Helsingborg C
Moderniserat Knutpunkten blir Helsingborg C

Stad & region

Moderniserat Knutpunkten blir Helsingborg C

I december återinvigs Helsingborgs resecentrum efter två års renovering. Den ombyggda centralstationen byter namn från Knutpunkten till Helsingborg C och ska bli en mötesplats för helsingborgarna – både dagtid och kvällstid. Förhoppningen är att Helsingborg C inte bara ska vara ett modernt resecentrum, utan även en destination för matentusiaster.
Hållbarhet genomsyrar hela Prisma
Hållbarhet genomsyrar hela Prisma

Hållbar fastighetsutveckling

Hållbarhet genomsyrar hela Prisma

Att bygga hållbara fastigheter är inte längre ett val. Det är ett måste. För oss som fastighetsägare är det en självklarhet att tänka långsiktigt och bygga fastigheter som håller över tid. Prisma i Oceanhamnen i Helsingborg är inget undantag, snarare en fastighet där vi gått all in.

Våra senaste artiklar

Foodtel skalar upp sitt räddningsuppdrag – från Hetch ut i världen
Foodtel skalar upp sitt räddningsuppdrag – från Hetch ut i världen

Inspirerande kunder

Foodtel skalar upp sitt räddningsuppdrag – från Hetch ut i världen

Deras innovation har redan räddat över 300 ton mat från att bli svinn – nu har Helsingborgsföretaget Foodtel siktet inställt på uppskalning. Med sin bas på techhubben Hetch är förutsättningarna särskilt goda.
Här tar Skånes mest innovativa företag plats
Här tar Skånes mest innovativa företag plats

Stad & region

Här tar Skånes mest innovativa företag plats

Wihlborgs vill se Öresundsregionen fortsätta växa och utvecklas. Detta bidrar man till genom att investera i innovationskluster där morgondagens framgångsrika företag slår rot, frodas och bidrar till viktig samhällsutveckling.